Arkæologisk Forum

Nyt fra redaktionen

Nyt juli 2024


Arkæologisk Forum nr 50 kommer snart
Næste nummer af Arkæologisk Forum er  på vej til trykkeriet. Så det varer ikke så længe før medlemmer af FaF og abonnenter har det.

Arkæologisk Forum udkommet i 25 år
I år er det 25 år siden at det første nummer af arkæologisk Forum så dagens lys. Arkæologisk Forum nr. 1 udkom i efteråret 1999.

God læselyst
Redaktionen
 

Nyt august 2023


Arkæologisk Forum nr 48 kommer snart
Næste nummer af Arkæologisk Forum er  på vej til trykkeriet. Så det varer ikke så længe før medlemmer af FaF og abonnenter har det.

God læselyst
Redaktionen
 

Nyt juli 2023


Arkæologisk Forum har fået tre nye redaktionsmedlemmer
Der viste sig at være en overvældende interesse for redaktionens opslag hvor vi søgte nye redaktionsmedlemmer. Vi siger tak til alle jer der sendte os en ansøgning!  Vi valgte hele tre nye medlemmer til redaktionen: Louise Søndergaard, Line Lerke og Stefanie Langaa, som starter i slutningen af august måned.

 
Redaktionen består herefter af: Anna S. Beck (ansv. redaktør); Jette Rostock; Mette Palm; Ole Thirup Kastholm, Signe Lützau Pedersen, Kamilla Majland, Louise Søndergaard, Line Lerke og Stefanie Langaa.
 

Nyt maj 2023
- Arkæologisk Forums søger nye redaktionemedlemmer


NYE MEDLEMMER TIL REDAKTIONEN SØGES!
 
Som redaktionsmedlem er du med i hele processen – fra idéudvikling af indholdet til korrekturlæsning på de færdige artikler – og så er du med til at skabe et vigtigt bidrag til udviklingen af dansk arkæologi!
 
Vi leder efter redaktionsmedlemmer, som har lyst til at bidrage med ideer, nysgerrighed på hvad der sker i arkæologien, kontaktnetværk og har mod på at lægge en portion frivilligt arbejde.

Til gengæld kan vi tilbyde:

  • et åbent og kreativt forum
  • et væld af faglige diskussioner
  • glæden ved at skabe et produkt, som kommer hele dansk arkæologi til gode.

Vi modtager gerne ansøgninger fra arkæologer – fra hele landet – med minimum en bachelorgrad i en af de arkæologiske discipliner (middelalder/renæssance-, forhistorisk-, klassisk- eller nærorientalsk arkæologi).
 
Skriv en mail til os (max 2400 anslag), hvor du fortæller os om din motivation for at ville være med i redaktionen for Arkæologisk Forum, samt hvilke emner og områder du interesserer dig særligt for inden for arkæologiens mangfoldige felt. Send mailen tilredaktionen
 
Deadline for ansøgning: 18. juni 2023
Har du spørgsmål? Kontakt os med en mail
 
Lidt om Arkæologisk Forum
Arkæologisk Forum er et fagligt tidsskrift, der har til formål at bidrage aktivt til fagets udvikling og fremtid. Her bliver både faglige og fagpolitiske emner behandlet og debatteret og det arkæologiske fag sættes ind i en større sammenhæng – både videnskabeligt og samfundsmæssigt. Tidsskriftet udgives af Foreningen af Fagarkæologer (FaF) og er udkommet 2 gange årligt siden efteråret 1999.
 
Læs mere om Arkæologisk Forum her på hjemmesiden.
 
Redaktionen består pt af: Anna S. Beck (ansv. redaktør); Kamilla Majland; Jette Rostock; Mette Palm; Ole Thirup Kastholm og Signe Lützau Pedersen.
 

Nyt februar 2023

Arkæologisk Forum nr. 47 er UDKOMMET
Så er Arkæologisk Forum nr. 47 udkommet.  Forsinket med ca. 2 måneder. Tak for tålmodigheden - vi håber du synes det var værd at vente på. Se indholdsfortegnelse og abstract her ...

God læselyst

Redaktionen
 

Nyt  jjanuar 2023

Arkæologisk Forum nr. 47 er FORSINKET
Vi er ved at få de sidste artikler i hus og kan meget snart få publiceret dem i Arkæologisk Forum nr. 47. Der har været lidt mandefald blandt skribenterne denne gang og derfor er nr. 47 blevet en del forsinket. Det skulle have været ude sidst i december 2022, men vi håber at det nu bliver klar til og kommer ud i postkasserne primo marts 2023. Tak for tålmodigheden.

Arkæologisk Forum nr. 48 og 49
Vi arbejder også på Arkæologisk Forum nr. 48 og det håber vi kan udkomme næsten som sædvanlig i 2023. Vi satser på at inhente den tabte tid så også nr. 49 kan være klar i slutningen af december 2023. 

Artikler efterlyses
Redaktionen er altid glade for at modtage ideer til artikler som I kunne have lyst til at skrive, eller allerde er godt igang med. Så send en mail til os  med en kort beskrivelse af artiklen. 
 

Vi ønsker alle et godt nyt år
Redaktionen
 

Nyt  juli 2022

Arkæologisk Forum nr. 46 er udkommet
- i HELT NYT DESIGN

Kunne du kende Arkæologiske Forum, da du åbnede din postkasser her i Juli? Redaktionen har de sidste mange måneder arbejdet hårdt på at få det hele på plads med vores nye grafiske designer og et nyt trykkeri. Hvad synes du om resultatet? Vi håber at du også er tilfreds og får endnu mere lyst til at læse de spændende artikler i dette nummer af Arkæologisk Forum. 

Tak til Museum Vestsjælland

Redaktionen vil gerne takke Museum Vestsjælland for mange års samarbejde og det omsorgsfulde arbejde der frivilligt er lagt for dagen med at få Arkæologisk Forum trykt. 20 års samarbejde blev det til  - og Arkæologisk Forum nr. 4 - 45. Godt gået!  

God sommer 
Redaktionen
 

Nyt  februar 2022


Arkæologisk Forum nr. 45 er nu endelig på trapperne
Arkæologisk Forum nr. 45 skulle være udkommet i slutningen af december 2021, men blev forsinket. Nu kan vi fortælle at det er klar fra trykken og kan forventes at være fremme i postkasserne i uge 9.


God læselyst
Redaktionen
 

Nyt  januar 2022


Arkæologisk Forum er FORSINKET - vi beklager 
Arkæologisk Forum nr. 45 skulle være udkommet i slutningen af december 2021, men er desværre blevet forsinket på grund af tekniske problemer. Vi ved at du som læser havde set frem til at modtage det nye nummer - det havde alle forfatterne til artiklerne også. Vi beklager meget og håber at kunne udsende nummer 45 snart.  

Open acces til artikler i nr. 1 - 43

Artiklerne i Arkæologisk Forum nr. 43 er nu tilgængelige i deres fulde længde – og det samme gælder alle artikler fra Arkæologisk Forum nr. 1 – 42. Du finder dem på her på  hjemmesiden.
 
God læselyst
Redaktionen

 
 

Foreningen af Fagarkæologer | Københavns Universitet | SAXO-Instituttet | Karen Blixens Vej 4 - DK 2300 S | faf@archaeology.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net