Europæiske Arkæologiske Dage 2021

Europæiske Arkæologiske Dage 18. - 20. juni 2021

FaF- Foreningen af Fagarkæologer er glade for at indgå i de europæiske arkæologiske dage, som i år vil være d. 18. 19. og 20. juni 2021.

I december 2020 blev FaF opfordret til at være koordinator for årets program i Danmark, og derfor efterlyser vi nu arkæologer og museer, der vil møde offentligheden og arrangere noget arkæologisk relevant.

De Arkæologiske Dage er en god måde at synliggøre arkæologien, vores viden om fortiden og de synlige spor i landskabet - og når vi gør det samtidigt med andre arkæologer i Danmark og hele Europa, kan det blive tre dage, hvor vi i fællesskab får hyldet arkæologien og dens værdi i nutiden. Vi håber at alle arkæologer har lyst til at være med.

Europæiske Arkæologiske Dage er oprindeligt et fransk initiativ, som 28 lande sidste år deltog i. Initiativet består i, at arkæologer inviterer offentligheden til foredrag live eller online, eller ud i landskabet til anlæg eller udgravninger, hvor vi kan dele ud af vores viden.

Den europæiske hjemmeside har en side for hvert land, der deltager, og her vil de danske arrangementer blive annonceret løbende, efterhånden som de bliver meldt ind. Der kan meldes ind ved at sende en beskrivelse med indhold og tidspunkt til FaF.

På denne hjemmeside kan man også finde arrangementer i de andre deltagende lande, og f.eks. vil videoer og online udstillinger kunne tilgås her.

Har du spørgsmål eller konkrete arrangementer, som du vil stå for så send en mail til FaF.
Til konkrete arrangementer har vi brug for oplysninger (så vi kan få det offentliggjort på den officielle hjemmeside for de Europæiske Arkæologiske Dage) som:
  • Titel på arrangement
  • Kort beskrivelse af emnet for arrangementet
  • Arrangør / Ansvarlige person
  • Tid og Sted (evt. varighed)
  • Tilmelding eller ej? Og hvortil denne evt. skal sendes.
Vi opfordrer alle arkæologer, uanset om man er tilknyttet en institution eller ej, til at deltage i de Arkæologiske Dage. Vi håber, at I vil gå med på ideen og slå et slag for bevidstheden og forståelsen for arkæologi i Danmark, f.eks. i jeres eget lokalsamfund eller ved det landskab eller den høj, boplads eller udgravning, som I har godt kendskab til. Udfold fortæller-genet og del ud af viden, undren og begejstring for de arkæologiske spor og den arkæologiske videnskab.

Vi glæder os til at høre fra jer!

Venlig hilsen
FaF - Foreningen af Fagarkæologer
 


Europæiske Arkæologiske Dage 2021
Europæiske Arkæologiske Dage finder sted 18. - 20. juni 2021.

Arkæologer i mere end 30 europæiske lande deltager.

Foreningen af Fagarkæologer er koordinator for programmet i Danmark.

Har du et eller flere arrangementer til dette event, så send en mail til FaF.

Foreningen af Fagarkæologer | Københavns Universitet | SAXO-Instituttet | Karen Blixens Vej 4 - DK 2300 S | faf@archaeology.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net