Arkæologi og politik

Genoplivning af Arkæologi og politik gruppen
 7. september 2019

FaFs bestyrelse og redaktionen for Arkæologisk Forum har igennem længere tid forsøgt at sætte fokus på arkæologers arbejdsvilkår og ansættelsesforhold. Der er dog mange politiske forhold som stort set er overladt til andre interessenter end os arkæologer ude på museerne. 
Derfor er målet i denne diskussionsgruppe at tage nogle af de debatter op, der diskuteres både i de faglige miljøer og i politiske kredse. 
 
Diskussionsemner kunne fx. være:
- Er det et problem at vi sjældent kommer ud i medierne eller skal vi fortsat lade debatten ligge hos utilfredse bygherrer og politikerne? 
- Hvordan argumenterer vi, offentligt eller i diskussioner med vores omgivelser?
- Museumsloven, fordele/ulemper
- Arbejdsvilkår
- Arkæologiuddannelsen
og meget mere, alt efter hvad folk interesserer sig for.
 
Vi forestiller os, at vi mødes ca. en gang om måneden i hyggelige omgivelser og diskutere fagpolitiske  problemstillinger der berører vores dagligdag som arkæologer. Vi forventer at starte op i september.
 
Hvis du er interesseret i at deltage i diskussionsgruppen, så send en mail til FaF – og skriv gerne lidt om hvilke forventninger, ønsker og ideer du har til diskussionerne. 
 
De bedste hilsner
Nikolaj Wiuff Kristensen & Sandie Holst
 
Arkæologi og politik

Henvendelser til arbejdsgruppen Arkæologi og Politik er velkomne og gøres med en mail til faf@archaeology.dk

– med oplysning om navn, emailadresse m.m. Du vil derefter høre fra os.

Foreningen af Fagarkæologer | Københavns Universitet | SAXO-Instituttet | Karen Blixens Vej 4 - DK 2300 S | faf@archaeology.dk
Lav din egen hjemmeside med mono.net